GaiaMind

23 januari 1997
Wereld meditatie & gebed


Stel je voor dat mensen over de hele wereld tegelijkertijd één moment van meditatie en gebed delen. Eén moment van wereldwijd bewustzijn wanneer mensen van alle aanwezige spirituele tradities tegelijkertijd hun aandacht richten op onze verbondenheid met Gaia, de levende aarde. Waarbij iedereen de mogelijkheid tot genezing van de sociale, ecologische en spirituele uitdagingen van deze wereld liefdevol omarmd. We naderen de dageraad van een nieuw millennium en we worden ons steeds meer bewust van onze onderlinge afhankelijkheid. Nu kunnen we, als we dat willen, ervoor kiezen om als een wereldgemeenschap samen te komen en de veranderingen van onze wereld te versnellen door tegelijkertijd het licht te visualiseren en de duisternis van onze tijd onder ogen te zien.

Hoeveel invloed zouden miljoenen mensen kunnen hebben op de toekomst wanneer ze gezamenlijk in meditatie en gebed zijn. Is het mogelijk om bewust de evolutie van het wereld bewustzijn te bevorderen? Velen hebben gespeculeerd over zulke vragen en onderzoek geeft aan dat meditatie op grote schaal zichtbaar effect gehad heeft op andere sociale probleem gebieden. Maar hoe kunnen we een tijdstip kiezen om dit in verbondenheid te onderzoeken?

Op 23 januari zullen de planeten in een uitgesproken zeldzaam en archetypisch passende configuratie staan. Een moment in de tijd dat ze samen met zon en maan een perfecte zeshoek uitbeelden aan de hemel. Het is voor het eerst in 200 jaar dat Jupiter, Uranus en Neptunus weer in conjunctie staan. Tegelijkertijd staan ze in een harmonische verbinding met Saturnus en Pluto, dat is sinds de Renaissance niet meer voorgekomen. Op 23 januari zal dit cluster samen met de zon de eerste graden van aquarius ingaan waarbij de volle maan recht tegenover hen staat. Wellicht dat dit patroon een symbolische weergave is van de lang geleden aangekondigde dageraad van het aquarius tijdperk (dawning of the age of aquarius).

Stand van de planeten:

Deze geometrische perfectie is een symbool voor een unieke kans. Een dag waarop alle mensen in de wereld gezamenlijk hun intentie kunnen uiten van een opkomend wereldbewustzijn. En te bevestigen dat we één zijn. Door gedeelde intentie zouden we door kunnen stoten naar de opkomst van een nieuw wereldwijd bewustzijn. Wellicht richting een noösphere van Gaia bewustzijn. Wit licht is waarschijnlijk het meest universele archetype denkbaar. Te samen helder wit licht visualiseren is waarschijnlijk de meest effectieve manier om al ons individuele bewustzijn gezamenlijk te laten resoneren. We nodigen je uit mee te doen in dit experiment van collectieve intentie; het delen van een moment van meditatie en gebed om een genezende transformatie te bewerkstelligen voor de aarde.

DOE MEE! 23 JANUARI 1997, 18.35u Nederlandse tijd (17.35 GMT)

Op 23 januari 1997 om 18.35 Nederlandse tijd staat deze speciale constellatie boven New York. We beginnen om half zeven met een gebed of meditatie, wat je voorkeur heeft, om ons te verbinden met de aarde en alle op haar levende wezens. Om 18.35 visualiseren we over de hele wereld helder wit licht tot 18.36, Nederlandse tijd. Natuurlijk kun je deze meditatie uitbreiden tot een groter geheel. Ook kun je een astroloog uit laten zoeken wanneer deze constellatie precies boven je eigen woonplaats staat en op dat moment ook een meditatie doen.